Borås Flygklubb


Pelle Ålander vid Borås Flygklubbs ena flygplan. Foto: Linda Nilsson
Pelle Ålander vid ett av Borås flygklubbs maskiner – SE-LOE. Foto: Linda Nilsson.

Borås Flygklubb (BFK) är en av våra lite mer ovanliga kunder. Vi frågade Pelle Ålander, medlem i BFK, om hur klubben använder systemet.

“Planen från början var att lägga upp service på våra flygplan i systemet men som det ser ut idag vill man hellre ha det manuellt. Kanske blir det i en framtid men inte just nu.

Flera olika personer arbetar på flygplanen och det blir mycket skriva/rita/kladda på våra AO. 

Så, vad gör vi då med Serviceprotokoll kan man undra…

Jo, jag har det för att följa upp arbetet med flygsäkerhetsdirektiv från EASA och FAA (AD) samt tillverkarnas Service Bulletins (SB) och manualutgåvor. Jag lägger in senaste version som då poppar upp i nästa service. Vi kör allt varje kvartal och alla AD/SB varje månad.

Systemet gör det lätt att tilldela till någon annan, om man inte kan eller är bortrest.”

Bild: Senaste genomgången för vår Piper PA28-181 Archer III – SE-LOE:
Klicka på bilden så ser du en större version.
Kort om Borås Flygklubb

Borås flygklubb håller till på Borås flygplats, i Viareds industriområde väster om Borås. Klubben har ca 70 medlemmar och äger 3 flygplan, men i hangaren står också ett antal privatägda maskiner.

Prova på?

Sugen på att prova på motorflyg? Klubben erbjuder introduktionsflygningar lite då och då. Håll koll på Borås Flygklubbs hemsida!
Bor du inte i närheten av Borås kan du leta i KSAK´s register efter din närmaste klubb. De allra flesta klubbar erbjuder introduktionsflygningar.

Kuriosa

Att det är just Borås Flygklubb som använder Serviceprotokoll.se är inte så konstigt. Robin Dorbell och Börje Kroon är båda flygare och hänger mycket på just Viareds flygplats. Mest på segelflygklubben men Robin håller på och renoverar en Lancair.

Robin provflyger Lancair SE-XLN som han köpt ihop med sin sambos far. Foto Mona Carlsson.