Historien om Serviceprotokoll.se

OO Software AB grundades 2014 för att skapa ett servicehanterings-system som skulle vara:

  • Lättanvänt

  • Ekonomiskt

  • Plattformsoberoende

Systemet är skapat av Robin Dorbell, programmerare och Börje Kroon, servicetekniker med stor vana av servicearbete som anställd och som egen företagare.

Image

Många serviceföretag hanterar servicedokument manuellt eller i olika system som inte alltid fungerade ihop. Även Börjes företag Hedström & Kroon Tryckluftservice.se jobbade med olika lösningar som tog tid och var krångliga.  Han började därför leta efter ett servicesystem som kunde hantera helheten. Ett system där allt är samlat, lättanvänt för fältservicetekniker och som kunden med enkelhet kan göras delaktig i. När han inte hittade något som motsvarade företagets behov växte idén fram om att skapa ett eget system. 

Börje är aktiv i Borås segelflygklubb. En dag klev han in i klubbstugan och frågade rakt ut om någon kände en programmerare som kunde tänkas hjälpa till med att utveckla systemet han och företaget behövde. I soffan satt Robin Dorbell som just utbildat sig till systemutvecklare och så var arbetet igång. Börjes och Robins företaget fick namnet OO Software AB och registrerades 26 mars 2014. Själva systemet fick namnet Serviceprotokoll.

Sedan 2014 har Serviceprotokoll.se utvecklats enormt och har användare inom många olika servicesektorer. Systemet passar både för det stora företaget och ensamföretagaren. Vi fortsätter utveckla systemet ihop med våra kunder, utifrån deras behov och våra idéer.

Idag (2024) är vi 7 anställda. Robin jobbar fortfarande med att utveckla systemet och Börje är vår utbildare och svarar ofta när du ringer supporten.